Historie

Sanzi Yacht Charter & Yacht Club is opgericht door Sandra Zipp-Reineman in 2013.

Sandra is als kind opgegroeid in Sneek in een watersportondernemersgezin. Met broer Almar was ze altijd op het water te vinden; surfen, zeilen, scheuren met ribjes, motorbootvaren, maakte niet uit, als het maar op het water was.

De ouders, Rudy en Nely Reineman hebben 40 jaar een jachtcharterbedrijf; Reineman Yachtcharter gerund en de jachtwerf Thomasz Yachts, waar luxe stalen motorjachten werden gebouwd, verkocht en verhuurd. Sandra's broer Almar runt het bedrijf Reineman Watersport en is actief in de botenverkoop.

Na een opleiding aan de Hotelschool, wist Sandra dat "iets" in het hotelwezen of "iets' met gastvrijheid en dan nog het liefst in combinatie met water haar carriere moest worden.

In 1995 is Sandra gestart in de jachtcharter, winterberging, onderhoud en ligplaatsverhuur. In 1999 is tevens het jachtbouw en verkoopbedrijf Noblesse Yachts  hier aan toegevoegd. Zowel de boten van Sandra als haar van haar ouders stonden bekend om de hoge kwaliteit, prachtige interieurs en smaakvolle styling.

Uiteindelijk ging Sandra's (hospitallity) hart het meest uit naar de jachtcharter. In 2013 heeft Sandra de jachtwerftak verkocht en de keus gemaakt zich volledig op luxe jacht charter te richten. Echter niet in het middensegment waarin zij al jaren werkte en waarin te veel aanbieders waren.

Sandra besloot het roer om te gooien en zich te richten op een niche-segment met uitsluitend nieuwe jachten en van één label. Dit in samenwerking met een sterk merk en dat werd Linssen Yachts. De filosofie en werkwijze van Linssen is precies welke past bij Sandra's interesse en al snel kwamen Linssen Yachts en Sandra tot een samenwerking welke zich ontpopte in een Linssen Boating Holidays vestiging.

In een tijd van slechts 6 jaar groeide Sandra's vloot van 1 naar 19 nieuwe Linssen Yachts.