Wij helpen u graag op weg!

Jacht huren zonder vaarbewijs

Wij helpen u graag op weg!

Jacht huren zonder vaarbewijs

Jacht huren in Friesland zonder vaarbewijs

Een vaarbewijs is in Nederland verplicht voor boten vanaf 15 meter of met een snelheid hoger dan 20 km/u

Jacht huren zonder vaarbewijs? Bij Sanzi Yacht Charter is een vaarbewijs niet verplicht. Wel is het een pré om een vaarbewijs te hebben, omdat u dan al veel van de regels op het water weet. Voor onze nieuwe motorjachten vragen wij minimaal 3 jaar vaarervaring op gelijkwaardige jachten.

Heeft u al ruime watersport ervaring echter op bijvoorbeeld een zeiljacht of een ander type jacht, dan kunt u ook starten in combinatie met een vaartraining op de eerste dag van uw vaarvakantie. Deze turbotraining is ook zeer efficient, indien u al lang niet meer heeft gevaren en uw vaardigheden wilt opfrissen. Wij helpen u graag op weg!

Op de jachten vanaf 40 ft, dient u over ruime ervaring op gelijkwaardige jachten te beschikken.

Motorjacht huren zonder vaarbewijs?

Indien u nog geen vaarervaring heeft is er toch een mogelijkheid om bij ons een jacht te huren zonder vaarbewijs. Wij kunnen dan een privé schipper voor u boeken bij een erkende vaarschool.

U krijgt dan de eerste dag van uw vakantie een vaar­instructeur aan boord die u alle ins- en outs van het varen op een ontspannen manier leert. Dit wordt gecombineerd met enige interessante theorie en knooptechnieken. Deze instructeur richt zich tot de hele ‘crew’ zodat een ieder weet wat van hem of haar wordt verwacht aan boord.

De kosten voor een dagcursus bedragen ca. €225,-. Het is ook mogelijk een halve dagcursus te boeken (bijvoorbeeld opfriscursus).

Wilt u een jacht huren in Friesland zonder vaarbewijs? Daarnaast leren varen op een Linssen Yacht? Neem dan contact met ons op!